Havermoutje?

Havermoutje?

De Voedselzandloper dweepte al met dit graan, maar tegenwoordig kun je het overal standaard krijgen: want havermoutpap is het ideale ontbijt. Het vult je maag, het geeft je energie zonder rare suikerpieken, bevat veel gezonde voedingsstoffen en is goed voor je cholesterol. Zoveel goeds in zoiets eenvoudigs!

Zeventig recepten

Voor Pascalle Bonnier en Mathijs Kok is het ontbijt nog maar het begin. Hun missie is havermout tot onderdeel van elke maaltijd te maken. In hun kookboek Havermoutje presenteren ze maar liefst zeventig bijzondere recepten met dit gezonde graan, waaronder brood, burgers, pannekoeken, pasta en cake. En wat te denken van een dampende mok havermoutcappuccino? Echt! Het staat er allemaal in.

 Wil je zelf ook iets heerlijks in je keuken creëren met havermout? Laat je dan inspireren door dit recept wat ook in Havermoutje is opgenomen. Deze notenblokjes zijn een heerlijk fris tussendoortje, want.. er zit een lekker laagje citroen overheen!
Ingrediënten
De onderkant
275 g dadels
75 g havermout
50 g walnoten/cashew

Het citroen laagje
9 el kokosolie
het sap van een halve citroen
1 el citroen zest
2 el honing
1,5 tl kurkuma (poeder)

Zo maak je het!

Mix de dadels met de noten en de havermout goed door elkaar totdat je een deegbal hebt. Je kunt hier eventueel een keukenmachine voor gebruiken. Wij doen het met een vork omdat we zachte dadels gebruiken.

Neem een bakblik bedekt met bakpapier of een schaal met bakpapier waarin je de dadeldeeg verspreid tot ongeveer 1,5 cm dik. Verwarm nu een pan met de kokosolie zodat deze vloeibaar wordt. Voeg hierbij het citroensap, de citroen zest, de honing en de kurkuma en roer alles goed door elkaar heen.

Giet dit over het dadeldeeg heen en zet dit weg in de koelkast zodat het hard wordt. Laat het ongeveer een uurtje staan. Snij in blokjes en mjam, mjam, mjam, wat een lekkere traktatie is dit!

Wil je het boek kopen? Kijk op de site van Havermoutje ( Uitgeverij Carrera, 19,99 ) of bestel hem via Bol.com. Of koop hem bij een boekwinkel bij jou in de buurt.

Bron en beeld: Havermoutje

Share This