Goed voor je: Waarom je paddo’s af en toe mag!

Goed voor je: Waarom je paddo’s af en toe mag!

Als je het woord ‘paddo’ hoort dan denk je waarschijnlijk aan drugs, LSD en hallucinaties. Voor een gedeelte zijn deze omschrijvingen ook waar. Maar het schijnt dat sommige paddo’s ook genezende eigenschappen hebben. Paddo’s hebben het stempel ‘gevaarlijk’ gekregen maar zoals bij alles zit het gevaar in de dosis die iemand tot zich neemt. Van alcohol is ondertussen ook wel bekend dat matig gebruik gezond is. In theorie is zelfs cyaankali of radioactieve straling gezond voor ons. Uiteraard dan wel in een ultra minieme hoeveelheid. In dit artikel bekijken we de medisch bewezen werkzame eigenschappen van paddo’s.

Om te beginnen laten we heel duidelijk zijn. Allerlei soorten drugs KUNNEN gevaarlijk zijn. Wij zeggen zeker niet dat je direct het bos in moet om paddo’s te plukken. Wat we wel zeggen is dat het niet per definitie slecht is en dat is goed om te weten. Informeer altijd bij een specialist!

Er zijn wel honderdtachtig verschillende soorten paddestoelen die de psychoactieve stof Psilocybin of Psilocin bevatten. Psilocybin paddestoelen, ook bekend als paddo’s of ‘magic mushrooms’ zijn een van de meest bekende psychedelieken die vandaag de dag beschikbaar zijn. Deze paddo’s zijn minder gevaarlijk voor het lichaam dan cafeïne en zijn niet neurotoxisch of verslavend.

Hieronder een aantal feiten over Psilocybin:

1 – Onderzoek heeft aangetoond dat Psilocybn neurogenesis (groei van nieuw hersen cellen) kan stimuleren

Bij het toedienen van lage hoeveelheden psilocybin bij muizen ontdekten onderzoekers  herstellende hersencellen in de muizen. De psilocybin creëerde balans bij de overgevoelige delen dan de mediale prefrontale cortex van de muizen wat veel belooft bij het behandelen van posttraumatische stressstoornis (PTSS). Veel PTSS patiënten hebben namelijk een overgevoelige mediale prefrontale cortex in de hersenen.

2 – Psilocybin helpt bij het verwerken van negatieve emoties

Onderzoekers ontdekte dat Psilocybin helpt bij het in balans brengen van de amygdala en verzwakt het verwerken van negatieve invloeden. Een amygdala die uit balans is komt vaak voor bij depressie en psychishe stoornissen.

3 – Psilocybin verlaagt angst bij chronische zieke kanker patienten

Een Harbor UCLA Medical center rapport liet zien dat psilcybin angstniveau’s verlaagde bij patiënten met chronische kanker. In het rapport zijn 12 patentiënten gediagnosticeerd met een vorm van angst bij een gevorderde  fase van kanker. Zij kregen psilocybin toegediend. Hun gemoedstoestand en gevoelens voor angst waren over een langere periode opmerkelijk verlaagd.

4 – Psilocybin paddestoelen worden gebruikt voor het behandelen van clusterhoofpijn – meer pijnlijk dan migraines

Clusterhoofpijn, ook bekend als ‘suicide headaches’ omdat veel mensen met deze symptomen zelfmoord plegen, wordt behandeld met Psilocybin. Slechts een kwart van een recreatieve dosering van Psilocybin paddestoelen of LSD geeft maanden lang verlichting van deze verschrikkelijke hoofpijn.

5 – Psilocybin leidt tot en vermindering in OCS (Obsessive Compulsieve Stoornis) symptomen.

Bij OCS is er sprake van een obsessieve drang om bepaalde handelingen uit te voeren, ook wel bekend als een dwangneurose.  Onderzoekers gaven negen kandidaten met OCS een totaal van 29 doses psilocybin. Een verlaging van OCS-symptomen in verschillende gradaties werd waargenomen bij alle kandidaten tijdens de testsessies. Verbetering van gevoel duurde langer dan 24 uur.

 

Share This