Gezond eten op studentenbudget

Gezond eten op studentenbudget

Gezond eten, in jouw studententijd was dat vast niet altijd een prioriteit. Ik hield me wel vaak aan groente en fruit dagelijks, gewoon omdat ik het toen al heerlijk vond, maar veel geld had ik natuurlijk niet. Ik leefde op studentenbudget. Aan het einde van de maand, als de studiefinanciering nog niet binnen was en het salaris van mijn bijbaantje ook op zich liet wachten, dan kookte ik samen met mijn huisgenootje wel eens een gigantische pan macaroni, waar we dan bijna de hele week van konden eten.

Schoenen vs eten

Na een week kwam de pasta je oren uit, maar je had wel een hele week super goedkoop gegeten en je voelde je nog goed ook! Deze tactiek pasten we ook vaker toe, als we bijvoorbeeld heel graag Dat Ene Paar Schoenen wilde kopen, maar tsja, aan het einde van de maand he, dan lukt dat eigenlijk niet. Want je moet ook nog boodschappen doen. Of niet! Ik heb wel eens een paar dagen (!) lang geleefd op brood en pindakaas, omdat ik gewoon niet een weekje kon wachten voordat ik dat begeerde schoentje kon kopen. Trots was ik dan op mezelf!

En kwam het geld eenmaal weer binnen (ongeveer de gelukkigste dag van de maand) , dan vergat ik alles weer en kocht ik zonder nadenken bij de supermarkt weer dure stoommaaltijden en kant-en-klare maaltijdsalades.. zonde van mijn karige studentenbudget he?

Studentenbudget

Maar goed: gezond leven is in  en dat willen we allemaal. Maar hoe krijg je al die recepten om tafel, met vaak wel meer dan tien ingrediënten, als je beurs dat eigenlijk niet kan betalen en op studentenbudget leeft? Ik zag deze blog van Healthy Eating on a Student Budget, gebaseerd op de zogenaamde Paleo lifestyle, dus zonder gebruik van tarwe, granen, zuivel, geraffineerde suikers en sommige carbohydraten. De blog van de geboren Engelse Lauren Bramley (23) is ongekend populair aan het worden, neem ook eens een kijkje en laat je inspireren door Lauren! Ook is zij op Facebook te vinden.

Share This