Gelaatkunde. Wat lees je aan iemand gezicht af?

Gelaatkunde. Wat lees je aan iemand gezicht af?

Ogen zijn de spiegel van je ziel. Deze uitdrukking heb je vast wel eens gehoord. Het zijn de vensters van je ziel en laten letterlijk zien hoe je je voelt. Gelaatkunde focust zich op het lezen van gezichten.

Misschien heb je ze zelf wel. Mooie, volle lippen. In de gelaatkunde betekent dit dat communicatie een belangrijke rol speelt in je leven. Misschien is dit ook wel helemaal bij jou van toepassing. Want uit de vormen van het gezicht en iemand hoofd kun je heel veel afleiden en vervolgens concluderen.Gelaatkunde verdiept zich in de kenmerken van de uiterlijke vorm van het hele lichaam, het gelaat en de schedel van mensen.

Wat zijn je talenten?

Je leert waar je op moet letten en hoe je moet kijken. Al snel wordt iemands gezicht voor jou een open boek. Als je je kennis toepast op iemands gezicht, kom je er al snel achter wat iemands talenten zijn, kun je het karakter bepalen en kan je gemakkelijker iemands persoonlijkheid doorgronden. En je mensenkennis groeit ook nog eens met sprongen! Iedereen kan iets aan gelaatkunde hebben, maar vooral mensen die zich bezig houden met andere mensen. Veel pedagogen, opvoeders, coaches, trainers, therapeuten en personeelsfunctionarissen hebben in hun professie veel baat bij de verworvenheden van gelaatkunde.

Neus, kin en kaak

Wat zeggen bijvoorbeeld de vorm en de stand van je oren? Aan de vorm en stand van de oren kun je in de gelaatkunde de diepliggende innerlijke behoeftes van een persoon lezen. Je ziet hoeveel energie je hebt en of je over grenzen gaat. En hoe zit het dan met je neus en je kin? De vorm van onze neus geeft informatie over onze wil. De kin vertelt iets over ons doe-impuls en de kaak over het lichamelijk volhouden.

Voor meer informatie en cursussen kun je terecht op de site van het Instituut Gelaatkunde.

Bron: Instituut Gelaatkunde

Beeld: Pixabay

Share This