Fruitwater: een heerlijke dorstlesser

Fruitwater: een heerlijke dorstlesser

We drinken wat af deze dagen met het warme weer. Maar op den duur weet je niet meer wat je moet drinken. Water kan echt je neus uit komen als je er teveel van drinkt. En je wilt natuurlijk niet alleen maar je dorst lessen met suikerbommetjes van dranken. Wat te doen?

Extra veel drinken

Water is en blijft natuurlijke een fijne dorstlesser op warme dagen. Hoe maak je water net even lekkerder, maar net zo gezond? Want drinken dat moet je natuurlijk blijven doen. Met normaal weer hebben wij als mensen vaak 2 liter vocht per dag nodig. Zeker met warm weer wordt geadviseerd om 2 liter vocht tot je te nemen, maar beter kun je nog iets extra’s nemen want je zweet het er zo weer uit. Als je het gevoel hebt dat je dorst hebt, dan loop je achter met drinken. Drink dus ook water als je niet direct een dorstig gevoel hebt. Doen!

Maar hoe houden we water lekker als we er minimaal acht glazen op een dag van drinken? Heel simpel: dan maken wij fruitwater! Je maakt het binnen mum van tijd, er zitten geen vervelende calorieën in en het is ook nog eens hartstikke gezond.

Hoe maak je fruitwater?

Voor de variatie kun je vers fruit aan je water toevoegen. Fruitwater is makkelijk zelf te maken, kost weinig tijd en is caloriearm en gezond. Zorg ten eerste voor een mooie waterkan. Een eenvoudige versie koop je bij de Hema, de Action of de Blokker. Vervolgens koop je fruit van jou keuze en snijd je de vruchten in mooie plakjes. Leg de schijfjes op de bodem van de kan en vul je waterkan vervolgens met water. Maak het af met wat ijsblokjes.

Klaar is je fruitwater! Heerlijke combinaties zijn onder andere grapefruit met munt, limoen met munt en citroen met munt. Een heerlijke frisse dorstlesser, die er ook nog eens prachtig uitziet in je nieuwe waterkan.

Beeld: Wikimedia Commons via Flickr

Share This