Fruitige zomerdrankjes

Fruitige zomerdrankjes

Een koud glas witte wijn op het terras, een witbiertje op je balkon of een ijsthee op de bank bij de ventilator: deze mooie zomer vraagt om dorstlessers. Maar je kunt originelere drankjes vinden -en maken!- dan deze drie. Zowel met als zonder alcohol.

Cocktails

Limoncello ‘Fiorito’ Spritz Deze friszure wijncocktail met een gelige kleur is zeker een aanrader. Je kunt de cocktail naar wens sterker of minder sterk maken.
1 citroen ijsblokjes prosecco limoncello bruiswater 1 takje munt Extra nodig: wijnglasSnijd de citroen in ronde schijven en maak een inkeping tot het midden. Vul het glas met 3 ijsblokjes. Schenk nu 3 delen prosecco en 1 deel limoncello in het glas. Voeg een scheut bruiswater toe. Garneer het glas met het schijfje citroen en een takje munt. Tip: de ene limoncello smaakt zuurder dan de andere. Schenk zo nodig meer prosecco of juist meer limoncello bij.
De Gin en Tonic, wie kent deze iconische drank niet?
60 ml gin 120 ml tonic 1 limoen ijsblokjes Extra nodig: longdrink glasPers de helft van een limoen en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Vul het glas met ijsblokjes. Schenk de gin in een glas en voeg daarna de tonic en limoensap toe. Roer goed door met een lepel. Garneer met een limoenschijfje. Tip: ook lekker met komkommer, rozemarijn, frambozen, citroen en pepers.

(recepten zijn van 24Kitchen)

Suiker
Heerlijk die alcohol, maar let op! Het is niet goed voor de lijn als je er teveel van neemt. Alles met mate. Natuurlijk kun je je favoriete zomerdrankje ook maken zonder alcohol. Pureer een mix van je favoriete fruit, voeg versgeperst sinaasappelsap toe en je hebt een heerlijke gezonde fruitcocktail. Maak je een fruitcocktail van puur fruit? Dan heb je je fruit voor die dag al gehad. Want in fruit zit weliswaar natuurlijk vruchtensuiker, maar ook dit bevat de nodige energie die je goed kunt gebruiken op warme dagen.
Ben je op zoek naar een drankje dat je de hele dag door kunt drinken? Maak dan zelf limonade, met citroen en sinaasappel of komkommer en bruiswater.
Share This