Feng shui in de slaapkamer – ideaal voor een goede nachtrust

Feng shui in de slaapkamer – ideaal voor een goede nachtrust

Een goede slaapkamer is een kamer die harmonie en sensuele energie uitstraalt. Een goede slaapkamer is een kamer die uitnodigend, aantrekkelijk, spannend én ontspannend is. Zo een slaapkamer is ook een plek die leuk is om te zijn en waar je elke moment van de dag naar toe kunt leven. Tegenstrijdig? Misschien wel, maar dit zijn wel de kwaliteiten en eigenschappen die een slaapkamer hoort te bezitten volgens de Feng Shui filosofie.

Om een goede Feng Shui slaapkamer te creëren kan je een aantal simpele en praktische tips gebruiken:

Tip 1 – Weg met de televisie en fitnessapparatuur in de slaapkamer.

Goede Feng Shui energie wordt vernietigd als je zulke apparatuur in je slaapkamer hebt.

Tip 2 – Houd de ramen vaak open of gebruik een luchtreiniger om de kamer vol verse zuurstof te voorzien.

Let op de kwaliteit van de lucht in je slaapkamer. Als de lucht muffig is dan stoort dit de Feng Shui energie. Je ademt in feite onzuivere lucht je longen binnen. Planten zijn eveneens slecht voor de slaapkamer volgens de Feng Shui, tenzij je kamer ruim is en de planten ver van het bed geplaatst zijn.

Tip 3 –  Gebruik verschillende vormen van verlichting in je slaapkamer.

Geschikte verlichting is belangrijk in het dagelijkse leven maar ook in je slaapkamer. Licht is namelijk onze nummer 1 voedingsstof een de grootste bron van energie. Kaarsen werken goed voor de Feng Shui ook.

 

Tip 4 – Gebruik zachte ontspannende kleuren voor muren en lakens

Kleur speelt een belangrijke rol in de slaapkamer en om een goede feng shui balans in je slaapkamer te brengen. Kies daarom voor kleuren die je rust brengen en probeer velle kleuren die actieve energie wekken te vermijden.

TIP  5 – Kies goede beelden en kunst voor op de muur.

Wil je een gelukkig leven hebben dan is het belangrijk dat je kunst ook geluk uitstraalt. Wees daarom selectief in je keuze en kies vooral niet voor treurige of deprimerende beelden.

Tip 6 – Zorg dat alle deuren dicht zijn.

Of dat ladekast of garderobe deuren zijn maakt niet uit. Alle deuren moeten dicht zijn om de positieve Feng Shui energie door de hele kamer te laten stromen.

Tip 7  – Feng Shui basis

Volg deze Feng Shui basics om de perfecte Feng Shui kamer in te richten

–  Zorg dat je aan beide kanten je bed makkelijk in kunt.
– Aan beide kanten van het bed moet er een bijzet tafel zijn
– Probeer je bed niet op een directe lijn met de deur te hebben
– Een mooi bed is erg belangrijk in de Feng Shui slaapkamer waaronder een goed matras, hoog hoofdbord en goede kwaliteit lakens onderdeel van zijn. Hoe aantrekkelijker je slaapkamer is, hoe lekkerder je slaapt. Een goede nachtrust is belangrijk voor de start van elke dag!

 

Share This