Eerste hulp bij blaasontsteking

Eerste hulp bij blaasontsteking

Pijn bij het plassen, een branderig gevoel, pijn in je bekken… allemaal nare kwaaltjes die horen bij een blaasontsteking. We weten allemaal dat je dan veel moet drinken, water en cranberrysap voorop, maar wat kun je nog meer doen om de klachten van een blaasontsteking te verminderen of zelfs te voorkomen?

1. Drinken en nog eens drinken

Als je een blaasontsteking voelt opkomen, is het des te belangrijker dat je heel veel gaat en blijft drinken. Drink je normaal 2 liter vocht op een dag? Maak er de komende dagen dan maar even 3 van. Zo spoel je je blaas op een natuurlijke manier door. Drink veel water en schaf ook een fles cranberrysap aan in de natuurwinkel. Het is even letterlijk doorbijten, maar de cranberry maakt je urine zuur, waardoor de blaasontsteking afneemt. Ook kan je wat citroensap toevoegen aan je water om je urine zuurder te maken. Vermijd frisdrank en alcohol nu.

2. Katoenen onderbroekjes

Zet even je sexy, synthetische broekjes aan de kant en kies voor degelijke, katoenen broekjes en vermijd ook even de nauwsluitende jeans.

3. Let op je persoonlijke hygiëne

Was je goed, van voren naar achteren, zo komen er geen bacteriën in de plasbuis terecht. Heb je net de liefde bedreven? Plas direct nadat je dat hebt gedaan. Bacteriën worden zo direct uit je plasbuis gespoeld. En last but not least: gebruik nooit zeep of douchegel om je vagina schoon te houden. Je zuurgraad wordt verstoord en de kans op andere vaginale kwaaltjes stijgt aanzienlijk. De vagina is zelfreinigend door de afscheiding die zij aanmaakt, dus je hoeft alleen maar te reinigen met water. Meer dan voldoende!

Beeld: “Cranberries in a bucket” by SeppVei – Own work. Licensed under Public Domain via Wikimedia Commons

Share This