Drink je mooi door water

Drink je mooi door water

Hoera, steeds meer mensen Nederlanders laten de vruchtensappen in de supermarkt staan! In 2013 klokten we met z’n allen maar liefst 58 miljoen liter (!) minder frisdrank en vruchtensappen weg volgens de Nederlandse vereniging Frisdranken, Water, Sappen (FWS). Dat meldt het Algemeen Dagblad. In plaats van de vruchtensappen, boordevol suiker, stapten we allemaal massaal over op kraanwater, de rivier aan huis.

Kom jij dagelijks aan je portie water van acht glazen per dag? Hieronder geef ik je vijf tips.

Zo drink jij jezelf mooi

1. Begin vroeg op de dag. Hoe vroeger je op de dag begint met water drinken, hoe beter. Je hebt per dag zo’n 2 liter vocht nodig in de vorm van dranken. Als je een kwartiertje voor het ontbijt 2 glazen water drinkt, neemt je lichaam het vocht meteen op en drijven je nieren de filtercapaciteiten op.  Dit zorgt er ook weer voor dat je eetlust wordt opgewekt om steviger te ontbijten wat ook weer bevordelijk is voor je lichaam. Het spijsverteringskanaal wordt letterlijk en figuurlijk uitgespoeld. Kortom voldoende vocht is goed voor je nieren en gaat gaat het verouderingsproces tegen wat je terug gaat zien in je lichaam, huid en haren.

2. Eet voldoende fruit en groente. Ik klink nu net als je moeder, dat weet ik, maar je kunt hier zoveel kanten mee op. Je kunt zelf je vruchten- en groentesappen maken, smoothies, noem het maar op. Je kunt er ook wat water aan toevoegen.

3. Thee is ook water. En maak thee drinken leuk voor jezelf. Drink bijvoorbeeld je kruidenthee koud met een schijfje citroen. Of maak eens thee van verse muntblaadjes.

Lauw water

4. Zo’n ijskoud glas water in de ochtend klinkt niet echt uitnodigend. Drink je glas water eens lauw en knijp er wat citroensap in, super voor je weerstand! Of voeg wat schijfjes citroen, grapefruit of limoen toe in je glas water, vooral op je nuchtere maag is dit perfect. Je lever zal je dankbaar zijn, het reinigt je lever namelijk.

5. Midden in de winter misschien wat minder populair, maar in het voorjaar en de zomer maak jij natuurlijk je eigen waterijsjes met alleen fruit en water. Heerlijk fris!

Beeld: Inner Beauty

 

Share This