DIY: broodbeleg maken – paprikaspread

DIY: broodbeleg maken – paprikaspread

Vlees staat steeds weer negatief in het daglicht, kaas is vet en eieren kunnen we ook niet iedere dag eten. Tijd om deze week ons broodbeleg zelf te gaan maken! En we beginnen met deze heerlijke paprikaspread. Lees je mee?

Dit is een heerlijk recept voor verantwoord beleg dat echt super lekker is voor op brood, op een cracker, een toastje een rijstwafel of voor bij je omelet. Paprikaspread kan bijna overal en altijd en is een heerlijke afwisseling voor een doordeweekse dag.

Paprikaspread

Ingrediënten

  • 2 paprika’s, het liefst rood en geel
  • zwarte peper
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 teen verse knoflook
  • 1/2 theelepel cayennepeper

Leg de paprika’s 10 minuten aan iedere kant in de oven op de grill stand. Let wel op, iedere oven is verschillend. Het velletje van de paprika wordt zwart, wanneer hij is afgekoeld kun je deze er zo af halen. Wanneer de paprika is afgekoeld en je hebt het vel verwijderd, doe deze dan samen met de andere ingrediënten in een kom en mix het met de staafmixer of in een keukenmachine tot een puree. Laat de paprikaspread even opstijven in de koelkast.

Deze week nog veel meer!

We delen deze week nog veel meer gezonde tips met je voor gezond broodbeleg. Ons advies als je broodbeleg in de supermarkt gaat kopen: koop broodbeleg met zo min mogelijk toevoegingen en kies zo natuurlijk mogelijk. Smaakversterkers en allerlei E-nummers zijn echt niet nodig voor een lekker belegde boterham of cracker. Laat je deze inspireren!

Beeld: Pixabay

 

Share This