Dit zijn de grootste vijanden van je huid

Dit zijn de grootste vijanden van je huid

Onze huid, ons grootste orgaan, heeft het maar zwaar te verduren. Vaak hebben we te maken met irritaties van de huid of zelfs ontstekingen van ons grootste oppervlakkige orgaan. Iedere dag weer heeft je huid het zwaar te verduren: in de zomer heeft de zon veel invloed, maar ook naast de zonnestralen heeft je huid te maken met warm water en zoals altijd met veel huidverzorgingsproducten.

Heb je last van een vette huid? Een ontsteking in of van je huid ontstaat meestal door invloeden van buitenaf, zoals irritatie met als gevolg dat de natuurlijke weerstand van je huid wordt aangetast. Vaak is de geïrriteerde huid niet eens zichtbaar. Een zichtbare huidirritatie wordt vooral veroorzaakt door irriterende ingrediënten, te warm water en overmatig gebruik van scrubs. Vaak krijg je dan te maken met een nog grotere talgproductie, grove poriën en puistjes. Oh nee! Dus vermijd het gebruik van producten die irriterende ingrediënten bevatten. Let op geurstoffen!

Wees zuinig op je huid

Behandel je huid mild. Zo blijft je collageenproductie op peil, blijft je huidoppervlak glad en stralend en is je huid in staat zichzelf te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast verklein je de kans op extra talgproductie en grove poriën. Door het vermijden van ingrediënten die je huid irriteren in combinatie met een milde huidverzorging zal je echt een enorme verbetering van je huid zien. Nogmaals: vermijd al te heftige scrubs, gebruik het liefste ook geen toners die irriterende ingrediënten bevatten, zoals alcohol of menthol.

Dit gebruik je niet meer

Gooi verder je scrubhandschoenen weg, reinig je gezicht het liefste met lauw water en zeker niet met te heet water. Stomen lijkt heerlijk, maar is voor de vette huid een crime want je huid zal alleen maar vetter en vetter worden. Ook gezichtsmaskertjes lijken hemels, maar pas ook hier op voor irriterende ingrediënten als geurstoffen en bepaalde  essentiële oliën. Luffasponzen beloven een brandschoon resultaat, maar zullen je op den duur alleen maar meer puistjes en glim opleveren. Ook zeep en reinigers in een vaste vorm zijn geen verstandige keuze.

Ben je op zoek naar een complete lijst met ingrediënten in cosmetica waar je voor moet uitkijken? Op de site van Paula’s Choice vind je een hele overzichtelijke samenvatting.

Bron en beeld: Paula’s Choice

Share This