Dit moet je weten: voedsel die kanker voorkomt

Dit moet je weten: voedsel die kanker voorkomt

Als er een natuurlijke manier is om kanker te voorkomen dan is dit iets wat iedereen moet weten. Kanker, ook bekend als de “stille ziekte” moet op welke manier dan ook bestreden worden. Er zijn echter dingen die je direct kunt doen om kanker zo veel mogelijk te voorkomen. Zie hieronder de lijst van natuurlijke producten die je op weg helpen.

Je wilt als eerste waarschijnlijk weten of het echt zo is. Zijn er voedselsoorten die kanker kunnen voorkomen? Het antwoor is: JA! En onderzoek bewijst het. Hoe deze etenssoorten, inmiddels bekend als superfoods, precies werken is niet helemaal bekend. Echter er is groeiend bewijs dat bepaalde fruit- en groentensoorten, rijk aan plantaardige voedingsstoffen, tumoren  kunnen remmen in hun groeiproces. Hieronder de top etenssoorten die je echt in je leven moet zien te verwerken om het kankerrisico te verminderen.

1 – Blauwe en Acaibessen, Frambozen en Cranberry
Bevatten fotochemicalen die beschermen tegen verschillende soorten kanker. De anti-kanker eigenschappen van deze fruitsoorten zijn zo sterk dat onderzoekers  bezig zijn supplementen te ontwikkelen met een geconcentreerde dosering.

2 – Groene thee
Catechinen, gevonden in groene thee is bekend om het voorkomen van borstkanker. Slechts 2 koppen groene thee per dag is genoeg om de werking van Catechinen te activeren.

3 – Knoflook
Meer dan 30 onderzoeken bewijzen de sterke anti-kanker eigenschappen van knoflook. In het bijzonder werkt knoflook goed ter voorkoming van darmen gerelateerde kankersoorten maar ook borst- en prostaatkanker.

4 – Broccoli
Britse onderzoekers zeggen dat 4 keer per week broccoli eten de kans op kanker reduceert. Ook andere koolsoorten zoals spruitjes doen wonderen.

5 – Lycopeen (tomaat)
Er zijn inmiddels 72 onderzoeken geweest die bevestigen dat je tomaten MOET eten om long, prostaat, borst -en dikkedarmkanker te voorkomen. Als je tomaten kookt, schijnt dit nog beter te werken ook.

6 – Rode wijn
Rode wijn bevat de antioxidant resveratrol. Resveratrol is een stof dat borstkanker kan voorkomen. Onderzoek op muizen liet zien dat resveratrol een vermindering van 87% bij prostaatkanker opleverde. Let wel: juist te veel alcohol kan kanker stimuleren. Het advies is daarom rode wijn en andere alcohol met mate te nemen.

7- Kurkuma
Dat geelachtige kruid gevonden in Indiase of Aziatische maaltijden bevat kurkumin. Kurkumin is een krachtige antioxidant dat sterk optreedt bij alle stadia van tumorontwikkeling. Kurkumin vertraagt de groei van tumorcellen. Je hoeft er niet eens zoveel van te nemen. Voeg een theelepel toe aan je nasi en vóila!

Share This