Dit eet je als je stress ervaart

Dit eet je als je stress ervaart

Stress: we hebben er allemaal wel eens last van. De een wat meer dan de ander en per periode kan het ook verschillend zijn. Stress hoeft ook invloed op hoeveel en wat we eten. De een krijgt niets meer naar binnen en eet echt een stuk minder. Terwijl de ander juist wil gaan eten en het liefste snaaien: snoep, koek, chocola, als het maar zoet en slecht is eigenlijk. Wist jij dat goede voeding je stress zelfs kunt verminderen? Hieronder een paar tips.

Dit eet je tegen stress

1. Noten

Je lichaam verbruikt als je last hebt van stress veel magnesium. Het is nodig voor de aanmaak van hormonen, helpt bij de opbouw van spieren en botten en zorgt voor ontspanning van spieren en zenuwen. Magnesium wordt daarom ook wel het ‘antistressmineraal’ genoemd. Als je langdurig last hebt van stress kun je een magnesiumtekort krijgen. Mensen die lijden aan depressies kampen vaak ook met dit tekort. Magnesium haal je uit veel zaken, maar het meeste uit noten. Ga voor cashewnoten en amandelen en ook natuurlijke pindakaas is een topper als het gaat om het leveren als magnesium.

2. Vette vis (2x)

Eet twee keer per week vis, waarvan minimaal één keer vette vis. Als je dat advies volgt, krijg je voldoende omega-3-vetzuren binnen.

3. Pure chocolade

Wat een straf: chocolade helpt ook nog eens bij stress. Ga voor chocola is de pure vorm. Deze chocolade is rijk aan vitamines en mineralen die stress verminderen en helpen je spieren te ontspannen.

4. Fruit (2x)

Vitamine C helpt je door een stressvolle periode heen. Of kies voor een voedingssupplement. Vitamine C zit ook in groente en aardappelen. Ga voor citrusfruit, waaronder sinaasappels, pers eens een half citroentje door je sapje heen. Ook grapefruit en kiwi’s doen het goed. Blauwe bessen zijn niet alleen heerlijk, maar ook goede leveranciers van vitamine C.

Share This