Deze superfoods kosten minder dan 1 euro

Deze superfoods kosten minder dan 1 euro

Chiazaad, gojibessen, moerbeien, noem het maar op: het schijnt allemaal super gezond voor je te zijn, maar goedkoop is het allesbehalve. Koop je een paar bakjes met superfoods, dan is je portemonnee of je bankpas ineens een stuk minder gevuld.

Kies voor goedkopere alternatieven en koop een of meerdere van deze goedkope superfoods voor minder dan 1 euro. Kies je voor de biologische variant, dan ben je iets meer kwijt, maar in principe scheelt het je wel een hoop geld in vergelijking met de wonderzaden en bessen. Het Laatste Nieuws zette een aantal goedkope en lekkere superfoods op een rij. Naar de (bio)supermarkt allemaal!

Superfoods voor minder dan 1 euro

Havermout

Goedkoop en super gezond: havermout. Eet je ‘s ochtends een kommetje havermout, dan heb je de rest van de ochtend gegarandeerd geen honger meer. Je bloedsuikerspiegel blijft stabiel en de havervlokken zorgen voor een vol gevoel.

Groene thee

Vergeet alle superdure antioxidanten in thee die je handenvol euro’s kosten: maak gewoon een kopje groene thee en je profiteert ook van veel gezondheidsvoordelen.

Linzen

Quinoa is lekker, maar vaak erg prijzig. Heb je wel eens aan linzen gedacht? Ook linzen bevatten een hoog eiwitgehalte, een laag vetgehalte en bevatten veel vezels. Makkelijk te bereiden en goedkoop, linzen!

Pindakaas

Pindakaas bevat veel “gezonde” onverzadigde vetzuren en vitamine E en zink. Kies wel voor natuurlijke pindakaas die enkel uit pindanoten en eventueel wat zout bestaat, anders kamp je weer met overbodige olie en suiker. Net zo effectief als alle dure notenpasta’s, maar een stuk vriendelijker voor je portemonnee.

Eieren

Een ei is niet alleen heerlijk en beantwoord, maar ook laag in calorieën. Het eiwit is voedzaam, maar ook het eigeel levert vitamine D. Kopen dus, zo’n doosje eieren.

Gezondheid voor minder dan 1 euro!

Bron: HLN

Beeld: “A closeup of lentil” by Thamizhpparithi Maari – Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Share This