Deze make-up gebruik je bij tropische warmte

Deze make-up gebruik je bij tropische warmte

Wil je de komende dagen ondanks de tropische warmte toch je make-up op? Prima, maar let wel op de onderstaande tips die je behoeden tegen grote misstappen!

Make-up stappenplan bij tropische warmte

1. Ten eerste ga je nu voor een zonnefactor op je gezicht: je wilt er over twintig jaar niet uitzien als een oude gerimpelde tas, toch? Gebruik altijd een product met een hoge beschermingsfactor op jouw gezicht die beschermt tegen schadelijke UVA en UVB stralen.

2. Ga voor een lichtere versie van je normale dagcrème. Blijf af van de voedende varianten. Je zou de dagcreme zelfs kunnen laten staan als je een zonnebescherming draagt, kijk wat voor jou fijn voelt.

3. Glim, glim, glim! Dank je wel zon. Gebruik een matterende primer, zo gaat je huid veel minder glimmen.

4. Wil je foundation gebruiken? Kies dan voor een matterende variant of een minerale foundation. Laat foundations voor de vochtarme en droge huid staan deze dagen.

5. Bang voor doorgelopen oog make-up? Kies dan voor waterproof oogmake-up producten zoals een waterproof kohlpotlood en mascara. Er zijn ook waterproof oogschaduws en waterproof eyeliners. Zo behaal je hetzelfde effect zonder kans van uitlopen.

6. Een extra gezonde look? Ga dan voor een mooie bronzer, die kan je nu naar hartenlust gebruiken op je gezicht. Bronzers zijn een echt zomerproduct en vaak trotseren zij zomerse temperaturen met gemak. Hoort absoluut thuis in jouw zomerse make-up tas!

7. Ook zo’n hekel aan een glimmend voorhoofd en een glimmende neus? Daar is iets tegen te doen: schaf direct matterende blaadjes aan. Ieder merk verkoopt ze tegenwoordig wel en ze zijn dan ook een echte uitkomst bij tropische warmte. Onthoud wel met deze velletjes: nooit wrijven, maar deppen! Ze bestaan ook in varianten die een licht poederlaagje achterlaten. Dekt gelijk weer mooi (voor even). En na de tropische warmte gebruik je ze gewoon tijdens het uitgaan.

Beeld: Hollywood Fashion Secrets

 

Share This