Denkfestival Brainwash: filosofeer je mee?

Denkfestival Brainwash: filosofeer je mee?

Stel jij jezelf graag vragen? Denk je graag na over het leven? Houd je van filosofie, literatuur, theater, wetenschap en film? Dan is denkfestival Brainwash jou op het lijf geschreven!

Denkers en sprekers

Op Brainwash komen verschillende culturele en wetenschappelijke disciplines elkaar tegen. Rond de Nes in Amsterdam confronteren invloedrijke denkers en artiesten uit binnen- en buitenland de bezoekers met de belangrijkste uitdagingen van onze tijd.

Op Brainwash spreken onder anderen Michael Sandel, Achille Mbembe, Joris Luyendijk, Marli Huijer, Julian Baggini, Ben Moore, Adam Sandel, Jim Al-Khalili, Johnjoe McFadden en John Gray. De opening van Brainwash vindt plaats in de grote zaal van De Nationale Opera met drie geweldige sprekers: Michael Sandel, Joris Luyendijk en Tim Fransen.

De moderne Socrates

Michael Sandel wordt ook wel de Socrates van deze tijd genoemd. Als geen ander weet hij je gedachtes te ordenen en laat hij je zien waar de vragen, vermoedens en intuïties die je hebt nu echt op gebaseerd zijn. Hij brak internationaal door nadat zijn Harvard colleges over rechtvaardigheid miljoenen keren werden bekeken op youtube. Hij gaat in gesprek met Joris Luyendijk en met het publiek over de grenzen van de markt, het systeem en het faillissement van de moderne tijd. Maar vooral ook over hoe we nu verder moeten. De filosofische cabaretier Tim Fransen geeft een inleiding.

De tweede editie van Brainwash festival vindt op zaterdag 24 oktober 2015 plaats op en rond de Nes in Amsterdam.

Bron en beeld: Brainwash

Share This