Hippe waterfles: KRNWTR

Hippe waterfles: KRNWTR

Heb jij ook altijd een plastic waterflesje bij je? Aan de ene kant is dat heel goed, want water drinken is van belang voor je gezondheid. Maar aan de andere kant worden er in Nederland dagelijks duizenden flesjes weggegooid, waarvan het overgrote deel ook nog eens plastic varianten zijn.

Daar wil KRNWTR, het eerste merk voor kraanwater, iets aan doen. Want kraanwater is volgens hen gezond, lekker en veel beter voor het milieu dan bronwater, dat verpakt en vervoerd moet worden. Kraanwater is een echt ‘streekproduct’.

De initiatiefnemers van KRNWTR willen het drinken van kraanwater promoten. En niet alleen thuis, maar ook onderweg en in de horeca. Met hun producten laat je op een positieve manier zien dat je kraanwater drinkt en promoot.

Waterfles

De roestvrijstalen waterfles is een echte musthave. De flessen zijn heel mooi vormgegeven en in leuke kleuren verkrijgbaar. De fles drinkt, zowel met als zonder de sportdop, erg prettig. Het water blijft extra lang koel en is dankzij de brede hals gemakkelijk schoon te maken is. De fles zelf is geurloos, dus geen vreemde bijsmaakjes en geurtjes. De flessen zijn wat groter dan een gemiddeld drinkwaterflesje: de waterfles van KRNWTR bevat 0,8 liter, dus misschien voor de kleine handtas niet heel erg geschikt. Maar voor tijdens het sporten of voor op je werk is het een ideale metgezel.

Wie zijn KRNWTR?

KRNWTR is een sociale onderneming. In 2010 werd KRNWTR opgericht door twee vrienden die zich ergerden aan plastic afval. Door van kraanwater een sympathiek merk te maken, verlagen zij de belasting voor ons milieu. De RVS waterfles kost 22,95, is 100 procent recyclebaar en heeft een levenslange garantie. Van de opbrengst gaat 5 procent naar de Plastic Soup Foundation. Naast de flessen heeft KRNWTR onder andere ook een app waarin je het kraanwaterbeleid van horecaondernemers kunt beoordelen en inzien.

Bron en beeld: KRNWTR

 

Share This