De Beste Verkoudheidsthee: gember, citroen en honing

De Beste Verkoudheidsthee: gember, citroen en honing

Het is weer zover. Snotteren, pijn in het hoofd, keelpijn. Niet ziek genoeg om je af te melden bij je werk, maar je topfit voelen is een heel ander verhaal. Geen zin om naar de apotheek te rennen? Wil je nu verzachting voor die nere, rauwe keel en dat algehele gevoel van verkouden zijn? Ik heb de oplossing voor dit nare gevoel: maak deze heerlijke gember-citroen-honing thee, een heel oud ‘brouwseltje’ tegen keelpijn en verkoudheid. Je bent niet direct overal vanaf, maar je voelt je garandeert een stuk lekkerder en je keel zal een stuk aangenamer aanvoelen.

Waarom werkt gember zo goed?

Gember heeft verschillende medicinale kwaliteiten. Zo helpt het tegen misselijkheid (een zwangere vrouw kan eigenlijk niet zonder), het verwarmt je lichaam, kalmeert het spijsverteringskanaal en is goed voor de bloedcirculatie. Dit komt omdat gember een stof bevat die gingerol bevat. Gingerol is een antioxidant.

Honing heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen. En daarbij is het ook nog eens heerlijk verzachtend voor de keel… hmmm… Citroen bevat vele flavonoïden, waarvan onder andere bewezen is dat ze antibiotica-eigenschappen hebben. Citroenen zijn een uitstekende bron van vitamine C, één van de belangrijkste anti-oxidanten.

Genoeg gezegd over de ingrediënten, je wilt hoe dan ook nu en snel van die keelpijn af. Dat gaat lukken! Men neme..

Ingrediënten:

  • stukje gember (1 cm)
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing

Hoe maak je het:

  1. Snijd de gember in kleine stukjes of rasp het fijn.
  2. Kook 1/2 liter water. Voeg de gember toe en laat 20-30 minuten staan.
  3. Giet een kop vol met de gemberthee en voeg de honing en het citroensap toe.

Je kunt natuurlijk ook meer gemberthee maken en deze later weer opwarmen!

Beeld: Legally Raw

Share This