Dag van de duurzaamheid: Strawberry Earth

Dag van de duurzaamheid: Strawberry Earth

Vandaag is het de dag van de duurzaamheid. Strawberry Earth tovert Amsterdam Roest om tot een stadsjungle. Strawberry Earth laat de je de nieuwste trends qua duurzame mode, design, film en eten zien.

Strawberry Earth Academy

Op vrijdag 9 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, worden de resultaten van de Strawberry Earth Academy ‘Class of 2015’ gepresenteerd. Tijdens de opening van het festival gaat Daan Roosegaarde in gesprek met deelnemers van de eerste Nederlandse ‘groene academie’ voor de mode- en designindustrie. Strawberry Earth selecteerde achttien pioniers die bewijzen dat het mogelijk is om duurzaam en succesvol te ondernemen. Daan Roosegaarde zegt op de site van Strawberry Earth: “Creativiteit is ons nieuwe kapitaal. Innovatie ontstaat niet zomaar, je moet een omgeving creëren waarin het kan ontstaan.”

Maxim Hartman en Tim den Besten

Zaterdag 10 oktober presenteren Maxim Hartman en Tim den Besten een quiz over de wonderen der natuur. Prominenten uit de creatieve industrie gaan de strijd aan over hun natuurkennis. De Grote Natuur Quiz brengt bezoekers en deelnemers in contact met de rijkdom, schoonheid en functie van biodiversiteit. Aan de hand van filmfragmenten, foto’s en geluidsfragmenten worden de deelnemers uitgedaagd. Weet jij veel van biodiversiteit? test je kennis tijdens De Grote Natuur Quiz! En sluit je dag flitsend af met de Strawberry Earth Academy Showtime. Yeah!

De Strawberry Earth Fair 2015 bezoek je vandaag en morgen in Amsterdam Roest op de Jacob Bontiusplaats in Amsterdam. Kaarten koop je via www.strawberryearth.com/fair

Beeld: Strawberry Earth

Share This