Daarom pas je op met parfum in de zon

Daarom pas je op met parfum in de zon

Wees voorzichtig met parfum en de zon. Wanneer je jouw favoriete geur op sprayt, kan het zijn dat je daardoor pigmentvlekken krijgt. Er ontstaat een reactie tussen je huid en de zon. Van deze pigmentvlekken kom je zeer lastig tot niet af, dus wees gewaarschuwd!

Pigmentvlekken

Hoofdzakelijk komt deze reactie door de geurstoffen in je parfum, maar ook alcohol speelt een grote rol. Des te meer alcohol een geur bevat, des te groter het risico op pigmentvlekken en zelfs op brandwonden (!) is. De vlekjes ontstaan vaak 24 tot 48 uur na de blootstelling aan de zon op de plekken waar je het parfum hebt aangebracht, dus vaak treden ze op in de hals en op de polsen. Er kunnen zich zelfs blaasjes en blaren vormen als de blootstelling erg direct was.

Zelfs bij etherische oliën is het niet verstandig om direct enkele uren te gaan zonnebaden. Mijd de zon zoveel mogelijk als je perse parfum wilt dragen of pak het slimmer aan als je gaat zonnen: laat je parfum achterwege.

Zomerparfums

Wel zijn er speciale parfums die je juist wel kunt dragen in de zon, je kent ze vast wel, de speciale limited editions van de grote merken die je probleemloos kunt dragen, ook als het zomer is zonder gevaar van op de loer liggende pigmentvlekken. Deze parfums bevatten bepaalde ingrediënten niet die reguliere parfums wel hebben.

Wat zijn goede parfums om in de zon te dragen? Denk eens aan de zomerse geuren Lancaster Sol Da Bahia en Jil Sander Sun Delight. Deze geuren zijn speciaal ontwikkeld om in de zon gedragen te worden en geven je een heerlijk zomers gevoel. Vaak zijn de verpakkingen ook een lust voor het oog. Veel felle kleuren en lekker grote verpakkingen, omdat de geuren een stuk minder sterk en geconcentreerd zijn, kun je naar hartenlust sprayen zonder schuldgevoel met deze heerlijke geuren.

Bron: Gezondheid

Share This