Calendula: een wondermiddel van de natuur

Calendula: een wondermiddel van de natuur

Calendula is een echt wonderplantje uit de natuur. Je kunt dit plantje, dat ook veel in ons eigen land voorkomt, met name op de Veluwe, voor heel veel zaken gebruiken. Ook voor een gevoelige babyhuid is calendula weldadig, maar ook voor een huid die geïrriteerd is door de zon, biedt goudsbloem wel verlichting. Je moet in de zon altijd voorzichtig zijn. Geef je huid de kans om aan de zon te wennen en smeer je in met een goede zonnebrandcrème die past bij jouw type huid. Heeft je huid toch teveel zon gehad, en is je huid rood en gevoelig, breng dan een dun laagje A.Vogel Crème Calendula aan op de huid. Instant verlichting!

Calendula en lavendel

Crème Calendula is een milde en natuurlijke huidcrème met goudsbloem en lavendel. Deze crème ondersteunt het herstellend vermogen van de geprikkelde huid. Bij zonnebrand brengt Crème Calendula verkoeling en verzachting.
Met een oppervlak van anderhalve vierkante meter is de huid ons grootste orgaan. En tegelijkertijd ook het meest gevoelige orgaan. Het is namelijk het orgaan waarmee we direct in contact staan met de wereld om ons heen. De belangrijkste functie van de huid is dan ook om ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf. En dat maakt de huid bijzonder, maar ook erg kwetsbaar voor bijvoorbeeld zonnebrand.

Goudsbloem voor de huid

Het hoofdingrediënt van Crème Calendula is de goudsbloem (Calendula officinalis). Dit typisch Veluwse plantje staat al van oudsher bekend om haar verkoelende en verzachtende invloed op de huid. Gaat het om kleine, alledaagse verschijnselen als schrale plekjes en schaafwondjes? Dan helpt calendula je als geen ander. De milde, natuurlijke en naar lavendel geurende Crème Calendula verzorgt deze geprikkelde huid en helpt haar te herstellen. En zoals gezegd, bij een huid die teveel zon heeft gehad is deze crème helemaal een topper. Moet mee in je koffer naar je vakantiebestemming!

Bron en beeld: A. Vogel

Share This