Budgettip: creëer je eigen DIY-spa thuis

Budgettip: creëer je eigen DIY-spa thuis

Het liefste ga jij, net als wij, iedere week naar de sauna, maar helaas is dat qua tijd en qua geld nauwelijks op te brengen. Want zo’n verwennerij in de spa, dat kunnen wij iedere week wel gebruiken. Hoe creëer je nu binnen mum van tijd die lekkere sfeer bij jou thuis? Relax….

Jouw eigen DIY-spa

  1. Het eerste wat altijd opvalt in de sauna, is de heerlijke geur die er hangt. Lavendel, eucalyptus, je raakt er instant van in een ontspannen modus. Hoe kon je deze heerlijke geur nu nabootsen in jouw eigen DIY-spa? Koop een bosje lavendel of een bosje eucalyptus (of een ander kruid dat jij lekker vindt) en hang het naast je douchekop. Zo heeft het water kans om er langs te stromen en wordt je hele badkamer vervuld van een heerlijke, frisse geur. Zo, de eerste stap is gezet!
  2. Koop een droge borstel. Belangrijk is het scrubben in de sauna, dus dat gaan we ook zeker even doen in jouw eigen DIY-spa. Kies jouw favoriete scrub en gebruik hem samen met een droge borstel om die dode huidcelletjes goed te kunnen verwijderen. Geniet van je heerlijk schone en zachte huidje na deze uitgebreide scrubbehandeling.
  3. Kaarslicht doet het altijd goed dan het felle licht wat normaal in de badkamer aanwezig is. Zet een zacht lichtje aan en creëer de relaxte sfeer met een aantal kaarsen. Ook fijn om even aan te doen als je alleen maar gaat douchen aan het einde van de dag. Droom weg…
  4. Dit is letterlijk even een koude douche, maar na een warme douche kun je je huidd geen groter plezier doen dan even 1 minuutje te bikkelen en onder de koude straal plaats te nemen. Je bloedcirculatie wordt beter en je huid raakt in een veel betere conditie. Het is even wennen en voelt zeker in het begin als afzien, maar na een tijdje zie je het resultaat aan je huid. Doen!

Beeld: “Holy Embers” by Eric Vernier from France – Holy Embers. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons

Share This