Bleekselderij-komkommersalade met blauwe kaas

Bleekselderij-komkommersalade met blauwe kaas

Eten wat je een goed gevoel geeft, het wordt steeds meer een trend. Waar ik vroeger geneigd was snel te grijpen naar een zak chips of een reep chocolade (en oké, Ben & Jerry’s waren ook goede vrienden van mij), betrap ik mezelf er steeds meer op dat ik dan juist als ik even een down-momentje heb, ik juist iets goeds wil eten. Dat ik voor mezelf wil zorgen door gezond te eten.

Nu had ik deze week ook weer even zo’n moment en toen besloot ik dit recept van EkoPlaza te maken voor mijzelf tijdens de lunch, aangezien De Man niet bepaald gecharmeerd is van blauwe kaas. Behalve Fransen ben ik ook nog nooit eerder een man tegengekomen die dat wel is.. anyone?

Ingrediënten

• 1 komkommer, in de lengte gehalveerd, zaadlijst verwijderd, in dunne boogjes
• 4 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
• 4 lente-uitjes, in ringetjes
• ca. 280 g blauwe kaas naar keuze, grof verkruimeld
• 2 appels, in kleine blokjes gesneden (meng met een beetje citroensap tegen verkleuring)
• handje walnoten of pecannoten, droog geroosterd in koekenpan en grof gehakt
• paar blaadjes selderij (garnering)

Voor de dressing:
• 9 eetl (olijf-)olie
• 3 eetl appelazijn
• 2 eetl gembersiroop of ahornsiroop
• zout en peper

1. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
2. Meng de komkommer, de bleekselderij, lente-ui, blauwe kaas en appelblokjes door elkaar.
3. Roer de dressing er voorzichtig door; voeg naar smaak zout en peper toe.
4. Garneer met de gehakte noten en blaadjes selderij.

Foto: EkoPlaza

Share This