Bezoek jij de tuin van Weleda?

Bezoek jij de tuin van Weleda?

Benieuwd  hoe het er bij Weleda aan toe gaat? Heb je altijd al eens willen rondlopen in hun prachtige tuin? Ga dan een kijkje nemen in de tuin van Weleda tijdens de consumentendagen op 20 mei, 27 mei of 3 juni. De dag start om half tien en je wordt ontvangen met koffie en thee en biologisch lekkers. om 9.30u. Om 10 uur start het officiële programma en ga je de tuin in…

Tuin vol Weleda

De medicinale plantentuinen van Weleda, samen wereldwijd goed voor 55 hectaren, zijn al sinds het ontstaan van Weleda ruim 90 jaar geleden onlosmakelijk verbonden met hun identiteit. Niet alleen worden er op biodynamische wijze planten geteeld voor de productie van geneesmiddelen en verzorgingsproducten, ook zijn ze een uitstekende plek om de partners van Weleda wegwijs te maken in de wondere wereld van planten en al het leven eromheen.

De grootste tuin, met zijn 23 hectaren meteen ook de grootste biodynamische kruidentuin in Europa, ligt in Schwäbisch Gmünd (Duitsland). Er worden 260 verschillende plantensoorten gekweekt, waarvan 180 gebruikt worden voor productie van geneesmiddelen en verzorgingsproducten. De planten worden na de oogst meteen verwerkt tot tincturen in de nabij gelegen gebouwen. Daarnaast zijn ook de vestigingen in Frankrijk (Huningue), Zwitserland (Bazel), Engeland, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika voorzien van een eigen kruidentuin.

De Weleda-tuin in Zoetermeer

De Weleda-tuin in Zoetermeer is 1 hectare groot. In de Assortimentstuin groeien bijna alle planten die we in onze lichaamsverzorgingsproducten verwerken. De Wilde Weide is bedoeld als standplaats voor moerasachtige inheemse wilde planten, zoals valeriaan, grote engelwortel en smeerwortel. Een kleine verwarmde kas wordt gebruikt voor de opkweek van het plantmateriaal en de verzorging van enkele tropische geneeskrachtige planten.

Een grotere koude kas dient voor de verdere verzorging en afharden van het plantmateriaal en enkele niet winterharde planten. In de Productietuin worden plantensoorten geteeld die bestemd zijn voor de productie van (zelfzorg)geneesmiddelen, zoals Calendula, Sint-janskruid en Primula. Ook bezoek je de productieafdeling en na afloop van de rondleiding krijg je de mogelijkheid om producten te kopen – en ontvang je een goodiebag ter waarde van ruim € 10,-

Interesse? Bestel dan snel je ticket want het aantal plaatsen is beperkt!

Deelnameprijs per persoon: €7,49
Adres: Platinastraat 161, 2700 AS Zoetermeer

Share This