Beyond verleent paspoorten aan vluchtelingen

Beyond verleent paspoorten aan vluchtelingen

Na een uitverkochte eerste editie dit jaar zal festival Beyond in 2016 voor de tweede keer worden georganiseerd in Velsen Valley, Spaarnwoude. Meer dan 7.000 avonturiers krijgen van 13 tot 15 mei de kans om tijdens een 72 uur durende dag zichzelf en een ander te leren kennen.

Beyond is een community waar het verbinden met andere bezoekers centraal staat. Waar van de bezoekers gevraagd wordt het onbekende voor te stellen en het voorspelbare los te laten. Daarom had de eerste editie geen hoofdpodium, blokkenschema en werd het verzoek gedaan om mobiele telefoons en camera’s thuis te laten. Dit jaar is er de mogelijkheid voor bezoekers om te kamperen en heeft het festival wel een blokkenschema. Dit schema zal niet de timetable van DJ’s en muzikanten verklappen, maar bestaat uit bijzondere ervaringen zoals drooglegging en stiltes waar er tijdelijk geen drank zal worden geschonken en er geen muziek wordt gedraaid.

Mindfucks

Net zoals de voorgaande editie zal het festival dit jaar weer verschillende ‘mindfucks’ bevatten; elementen die bezoekers op het verkeerde been zetten, met als doel vastgeroeste ideeën over de realiteit onderuit te halen en bezoekers te laten nadenken. Hiermee wil de organisatie bezoekers de kans geven om uit hun comfortzone te stappen. Vorig jaar, tot vreugde van de organisatie, is een groot deel van de bezoekers hier volledig ingetrapt. Zo was er een VIP-area die voor niemand toegankelijk was, wat het nodige onbegrip en weerstand van sommige bezoekers opriep.

Paspoorten

Bezoekers van Beyond krijgen door kunstenaar Dadara ontworpen paspoorten waarmee ze inwoner van Beyond worden en ieder jaar hun visum kunnen verlengen. Deze editie zal ook in het teken staan van vluchtelingen. Vanaf nu kunnen de houders van paspoorten van vorige editie hun tickets bestellen. De openbare verkoop zal 2 december om 17:00 van start gaan op www.beyond.nl. Wees er snel bij want de kaarten zullen snel uitverkocht zijn!

Bron en beeld: Beyond – Artwork Dadara

Share This