Begin de dag met de zonnegroet!

Begin de dag met de zonnegroet!

Moeite met wakker worden? Je bent niet de enige. Om de dag lekker te starten, is het doen van een soepele yoga-oefening echt een weldaad voor je lichaam en geest. Trek er slechts vijf minuutjes voor uit, probeer de zonnegroet eens een week uit en ik weet zeker dat je echt verschil gaat merken. Je gaat lekker de dag in en je voelt je soepel en vitaal.

Zonnegroet in twaalf poses

Want het uitvoeren van de zonnegroet (of zonaanhef) is een volledige work-out voor lichaam en geest. De zonnegroet bestaat uit twaalf in elkaar overlopende poses: deze oefeningen verlengen en versterken je belangrijkste spieren en stimuleren organen en zenuwstelsel.

De work-out doe je direct na het opstaan. Je begint met drie series en na verloop van tijd wordt dat vijf series. De zonnegroet dien je te beëindigen met ontspanning in de lighouding. Kan prima op bed! Wees je dan bewust van de energie die je hebt opgedaan tijdens deze zonnegroetoefening.

Serie

Hier vind je een dia serie van de zonnegroet. Alle poses worden duidelijk getoond. Je kunt er zo mee aan de slag. En je hoeft absoluut geen gevorderde yogi te zijn om deze oefening te kunnen doen, kijk wat jij allemaal kunt en voel je grenzen aan waar nodig.

Lukt het niet om ‘s ochtends de zonnegroet te doen? Ruil deze dan in voor een wandeling in stevig tempo van de trein naar het werk of als je boodschappen gaat doen met je kindje in de wandelwagen. Want ook wandelen heeft een zeer positief effect op je lijf.

Meditatie

Wat kun je nog meer doen om de dag lekker te starten? Merk je dat jouw gedachten vaak alle kanten opgaan vanaf het moment dat je wakker bent? Probeer je dan te richten op wat er NU gebeurt – en doe dat voor maar één element of zaak. Dit kost veel minder energie en je zult zien dat je het rustiger krijgt qua gedachten.

Share This