Beauty Food: garnalen

Beauty Food: garnalen

Glanzende en gezonde haren en nagels, we dromen er allemaal van. Je kunt natuurlijk naar een winkel rennen en pillen kopen waar je haar sterker van wordt, maar wist je ook dat je de kwaliteit van je haar kunt beïnvloeden door de juiste voedingsmiddelen te eten?

Mineralen hebben een grote invloed op de groei van je haar en nagels. Vooral fosfor en zwavel spelen hierbij een belangrijke rol. Fosfor komt vaak voor in vis, terwijl je zwavel in grote hoeveelheden kan terugvinden in eiwitrijke producten, maar bijvoorbeeld ook in uien.

Garnalen: voor sterk haar en prachtige nagels

Hartstikke leuk, maar pas je deze kennis nu toe in een recept? Ik kwam dit recept tegen op de site van de Schoonheidsschool en het klinkt veelbelovend en bovendien erg delicious. Zeg maar hallo tegen een shiny bos haar met dit heerlijke bordje garnalen!

Ingrediënten (voor 2 personen)

14 garnalen

1 rode ui

4 tomaten

1 teentje look

2 eetl gehakte peterselie + enkele hele blaadjes peterselie

peper en zout

olijfolie

(eigen toevoeging: lekker met tagliatelle, 160 gram voor 2 personen)

Werkwijze

Verwijder de zaadjes van de tomaten, snij in blokjes en doe in een kom. Voeg er 8 eetlepels olijfolie, de frambozen azijn en de peterselie aan toe. Meng alles grondig. Snipper de look en de rode ui heel fijn en stoof glazig aan in een eetlepel olijfolie. Voeg dit toe aan het tomatenmengsel en breng op smaak met peper en zout.

Verwijder de schaal van de garnalen maar laat de staartjes eraan en verwijder ook de darmkanaaltjes. Plaats ze op een ovenschotel en kruid met peper en zout. Gaar ze in een oven van 200°C gedurende 5 à 8 minuten. Serveer de garnalen in een diep bord met de tomatendressing en versier met enkel blaadjes peterselie. Lekker met de verse pasta!

Actieve hoofdingrediënten

Garnalen bevatten veel fosfor en weinig calorieën. Uien zijn één van de groentesoorten die het meeste zwavel bevatten. Tomaten zitten boordevol anti-oxidanten, die een positieve invloed hebben op zowel je huid, haar en nagels.

Beeld: iStock

 

Share This