7 anti-stress tips

7 anti-stress tips

Meer dan de helft van de Nederlanders ervaart fysieke gevolgen van stress. Stress is een grote boosdoener als het gaat om vervelende klachten waar je vaak niet makkelijk vanaf komt. Vaak kun je last hebben van extreme vermoeidheid en een gevoel van lusteloosheid. Maar je kunt ook veel angstgevoelens ervaren waar je onrustig van wordt.

Soms heb je ook last van een dipje en ben je graag alleen in zo’n periode. Veel mensen ervaren ook geheugenproblemen en grote concentratieproblemen. Vervelend! Wat zijn nu goede anti-stress tips waardoor je bovenstaande stress-symptomen gemakkelijk verslaat?

Anti-stress tips

1. Eet gezond

Als je veel stress ervaart, is het vaak nog moeilijker om goed voor jezelf te zorgen. De puf om voor jezelf een gezonde maaltijd te bereiden, heb je vaak ook niet meer in een langdurige stressperiode. Maar probeer toch, ondanks je moeheid, iedere dag voor jezelf een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

2. Maak een lijstje

Heb je veel dingen aan je hoofd? Maak een lijstje en streep zaken door die je hebt afgerond. Dat geeft ruimte in je hoofd.

3. Jij bent je gedachten niet

In stressvolle periodes heb je vaak snel last van angstgevoelens die je behoorlijk kunnen ondermijnen. Volg ze niet, jij bent je gedachten niet.

4. Wees er op tijd bij

Slaap je slecht? Word je altijd moe wakker? Ben je veel ziek? Tijd om de noodrem in te drukken.

5. Beweeg veel

Van bewegen wordt je blij, echt waar. En als je fysiek moe bent, dan zal je ‘s avonds ook beter in slaap komen.

6. Een piekermomentje

Pieker je veel? Probeer iedere dag een vast piekermoment in te lassen.

7. Beperk het gebruik van apparaten met blauw licht

Probeer zo weinig mogelijk apparaten te gebruiken, vooral in de avond, die blauw licht uitstralen, zoals smartphones en tv’s. Hier wordt je geest weer wakker en alert van.

Bron: Wikimedia Commons

Share This