5x tips voor het kopen van een goede slowjuicer

5x tips voor het kopen van een goede slowjuicer

Zit jij ook te twijfelen of je een slowjuicer gaat aanschaffen? Best lastig, want er zijn zo ontzettend van slowjuicers op de markt dat het lastig is om te bepalen welke slowjuicer nu echt de beste is. En voor iedereen is een andere keuze weggelegd. Wil je bijvoorbeeld alleen sap maken? Of wil je ook zo nu en dan de slowjuicer gebruiken voor het maken van sauzen? Wil je tarwegras juicen of juist niet? Allemaal vragen met andere antwoorden, die uiteindelijk bepalen welke slowjuicer je moet aanschaffen.

Let op deze kenmerken, volgens de site Slowjuicer Kopen, die aangeven of de slowjuicer een goede slowjuicer is.

1. Laag toerental

Een sapcentrifuge heeft een zeer hoog aantal RPM. Een slowjuicer een zeer laag aantal. Hoe lager, hoe beter. De kwaliteit van je sap is vele malen beter bij een laag aantal RPM dan bij een hoog aantal RPM.

2. Stevig gebouwd

Een slowjuicer krijgt best wat te verduren tijdens het gebruik. Daarom is het belangrijk dat alle onderdelen van goede kwaliteit zijn. Let hier dus op als je een slowjuicer koopt. Zeker bij de duurdere slowjuicers (+€200) mag je een degelijk apparaat verwachten.

3. Makkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken

Dit lijkt wellicht geen enorm belangrijk punt, maar het is het wel. Het draait allemaal om gebruiksgemak. Ben je vooral van plan om ‘s ochtends voor je werk lekker een sapje te maken, dan wil je de slowjuicer snel schoon kunnen maken.

4. Onderdelen zijn los te bestellen

Een slowjuicer is gebouwd om een redelijk aantal jaren mee te gaan. Veel fabrikanten geven niet voor niets 10 jaar garantie op de motor. Het is daarom erg vervelend als je voor jouw slowjuicer geen nieuwe onderdelen kunt bijkopen. Misschien laat je zelf eens wat kapot vallen of gaat er onverhoopt door het juicen iets stuk. Dan is het fijn als je onderdelen bij kunt kopen. Let op: de kosten van losse onderdelen verschillen erg per juicer. Heb je dus een klein budget, kijk dan of jouw gewenste juicer ook betaalbare onderdelen heeft. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

5. Geruisloos

Een sapcentrifuge klinkt misschien als een grasmaaier, maar een slowjuicer zou dat zeker niet moeten doen. Een goede slowjuicer maakt niet al te veel geluid. Er zijn er gelukkig een aantal op de markt die zeer stil zijn.

Bron en beeld: Slowjuicer Kopen

Share This