5x tips voor een balansdag

5x tips voor een balansdag

Heb je misschien tijdens het Sinterklaasweekend iets teveel lekkers en zoets gegeten en ben je toe aan een balansdag? Doe dat verantwoord en houd je dan aan onderstaande tips.

Een balansdag mag natuurlijk nooit een goedmakertje zijn om je meerdere keren per week te buiten te kunnen gaan en slechte zaken. Maar het kan de beste overkomen en dan is een balansdag helemaal zo gek nog niet.

Tips voor een geslaagde balansdag

  1. Laat dat bruine broodje met kaas deze ochtend even voor wat het is en ga voor een volkoren boterham en beleg deze voor de verandering eens met jam of appelstroop. In een klap een stuk gezonder.
  2. Wil je nog gezonder doen? Ga dan voor een warme kom havermout met wat fruit en noten.
  3. Geen tijd voor een uitgebreid ontbijt? Gooi twee stuks fruit, wat yoghurt en melk met wat haavermout in de blender en drink binnen mum van tijd je zelfgemaakte smoothie. Zit je gelijk op je twee stuks fruit voor vandaag.
  4. Kies tijdens de lunch voor magere vleeswaren als kipfilet, kalkoenfilet, rosbief en rookvlees. Een stuk gezonder en verantwoorder.
  5. Voor de avondmaaltijd laat je de koolhydraatrijke voedingsmiddelen even voor wat het is en maak je een heerlijke gevulde maaltijdsoep voor jezelf. Je mag er net zoveel van eten als je wilt en met dat koude weer is dat wel zo fijn.

Beeld: Pixabay

Share This