5x foodtrend in 2015

5x foodtrend in 2015

Waren we in 2014 al super goed bezig, in 2015 gaan we deze trend doorzetten. Wat worden nu de foodtrends van 2015 – wat gaat er dit jaar helemaal ‘hot’ worden en welke ontwikkelingen gaan we dit jaar zien?

Foodtrend

Foodtrend 1. Dag pakjes en zakjes.

Waren we eigenlijk vorig jaar al anti-pakjes en zakjes, in 2014 zeggen we definitief goodbye tegen alle instant poeders, zakjes en sausjes die kant en klaar in de supermarkt liggen. We willen geen zoutbommen meer kopen, maar echt authentiek en goed, lekker voedsel. De vegetarische keuken gaat verder met haar opmars. De Italiaanse keuken blijft waanzinnig populair, maar de Oosterse (vegetarische) keuken is booming. De bewerkte groenteburgers, kaasschnitzels en vegatrisch gehakt uit de supermarkt hebben hun beste tijd gehad.

Foodtrend 2. Lokaal voedsel bij jou uit de buurt is helemaal van nu.

Biologisch eten blijven we doen, maar het accent komt te verliggen naar lokale producenten. Het is beter om je seizoensgroenten bij jouw lokale boer te scoren dan dat ze per vliegtuig overkomen uit Zuid-Amerika. Of biologisch eten gezonder is, zijn de meningen verdeeld. Biologisch eten is vrijwel geheel vrij van chemische bewerkingen – de boer bij jou om de hoek mag natuurlijk wel zijn of haar eigen groenten en fruit bespuiten. Nu is dat gehalte in Nederland vrij laag -zeker als je het vergelijkt met de bespuiting in Spanje en Italië bijvoorbeeld. Goed wassen is dus een vereiste. Kies waar jij je lekker bij voelt.

Foodtrend 3. Weg met zuivel, gluten en suiker!

De keuze om zuivel-, gluten- of suikervrij te eten is niet meer alleen vanuit gezondheidsoverwegingen. Want gezond eten is een nieuwe way of life geworden en niet omdat het toevallig een trend is. Het draait om goed voor jezelf zorgen via voeding, maar ook door te sporten.

Foodtrend 4. Licht eten.

In 2015 letten we op een lichte spijsvertering. Wij kiezen steeds vaker voor volle granen, zaden, havermout, peulvruchten, groenten en fruit.

Foodtrend 5. Van superfoods naar gezonde voeding.

Superfoods – wie heeft er inmiddels thuis niet een zakje of potje vol met gojibessen, quinoa, chiazaad en incabessen staan. Natuurlijk zijn de superfoods in 2015 een blijvertje, maar we gaan ons steeds meer verdiepen in wat ‘normaal’ voedsel voor je betekent. Denk eens aan de werking van broccoli, blauwe bessen, avocado.. makkelijk verkrijgbare en niet zulke dure ingrediënten voor een gezond voedselpatroon. Bomvol vitamines!

Bron: Jamie Magazine

Beeld: Glow Magazine

Share This