5x deze voedingsmiddelen heb je altijd in huis

5x deze voedingsmiddelen heb je altijd in huis

Ken je dat gevoel? Je komt thuis uit je werk en je hebt niets in huis. Dan maar weer een pizza laten bezorgen of je toch nog snel naar de supermarkt haasten? Als je zorgt dat je altijd een goede voorraad van een aantal producten in huis hebt, kan je altijd makkelijk een goede maaltijd voor jezelf bereiden, die gezond, lekker en voordelig is.

Deze producten heb je altijd in huis

1. Tomaten in blik

Bij blikjes denk je niet gelijk aan het aller gezondste van het gezondste, maar bij tomaten uit blik is dat echt onterecht. Een paar blikken tomaten in je voorraadkast leveren je echt veel gemak en lekkers op. Tomaten zijn ontzettend gezond: ze zijn rijk aan het antioxidant lycopeen en bevatten veel vitamine C. Dat geldt voor de verse variant, maar ook voor ingeblikte tomaten. Gelijk even een mythe ontkracht: blikgroenten bevatten net zo veel vitamines en mineralen als verse groente. Ook met vis uit blik is weinig mis, het is een mooie kans om je wekelijkse hoeveelheid van vis eten te behalen.

2. Linzen, bonen…

Een goede tweede optie zijn linzen, bonen, kikkererwten en andere peulvruchten. Super gezond, lang houdbaar en een welkome aanvulling in jouw voorraadkast in huis. Open je deur voor vezels, koolhydraten, eiwitten, B-vitamines en mineralen.

3. Rijst, quinoa…

Gedroogde deegwaren zijn ook een uitkomst in je voorraadkast. Koop lekker veel pasta, quinoa, couscous en rijst in. Binnen een half uur (of sneller) zet je snel een voedzame en smakelijke maaltijd op tafel. Eet niet alleen maar witte pasta, ga af en toe ook voor de volkoren variant: meer vezels, meer vitaminen en meer gezondheid.

4. Go nuts!

Noten stillen de ergste trek en zijn ook nog eens erg gezond. Kies dan wel voor de ongebrande en ongezouten variant.

5. Kruiden

Reserveer een mandje voor gedroogde kruiden. Ze maken ieder gerecht tot een feestje en je kunt ze vaak jarenlang bewaren (als ze dan allang niet op zijn). Zorg dat je altijd peper en zout in huis hebt, maar ook Italiaanse kruiden als basilicum, tijm, rozemarijn, oregano en paprikapoeder zijn onmisbaar in veel gerechten.

Beeld: Wikimedia Commons “Moong Dal” by Sudeshna Banerjee – Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Share This