4x praktische tips voor rust in je hoofd

4x praktische tips voor rust in je hoofd

Was je goede voornemen voor 2015 om je wat minder druk te maken? Maar voel je je alweer onrustig, gestrest en geleefd door je omgeving? lees deze tips en volg ze op voor meer innerlijke rust: rust in je hoofd. Want als je onrustig bent en je zit ook nog eens niet lekker in je vel, dat loopt het niet. Je ziet als een berg overal tegenop, je voelt je verre van happy en je energieniveau daalt naar het nulpunt. Met een helder, opgeruimd hoofd krijg je meer gedaan en sta je veel lekkerder in het leven. Hopelijk heb je iets aan deze praktische tips!

Je leeft nu: creëer rust

Denk jij vaak aan het verleden? Of leef je alleen maar morgen of misschien zelfs wel volgende week of maand? En maak je je zorgen over hoe het nu verder moet? Regel 1. De Dalai Lama zei het al: er zijn twee dagen waarop je niets kunt uithalen in een jaar. Dat zijn gisteren en morgen. Leef daarom vandaag. In het nu. Want dat is het enige wat telt. Maak je je ook zorgen over vandaag? Focus je aandacht op het nu. De activiteit waar je nu mee bezig bent.

Richt je aandacht op wat je doet

Richt je aandacht alleen op datgene wat je nu aan het doen bent. Focus je op het eten maken als eten aan het maken bent. Ben je aan het schoonmaken, focus je dan echt op dat ene schoonmaaktaakje. Focus je op de taken die je nu verricht en laat je gedachten niet uitwaaieren naar andere bezigheden. Die zijn voor straks. Voel je al meer rust?

Stop met spijt hebben

Wat is gebeurd is gebeurd. Je kunt er nu niets meer aan veranderen, en je moet verder met je leven. Blijf niet hangen in het verleden, heb geen spijt van wat je hebt gedaan. Op dat moment nam je de keuze die jou het beste leek. Punt uit.

Plan tijd voor jezelf in

Wanneer heb je voor het laatst in je eentje van iets genoten? Plan regelmatig een momentje voor jezelf in.Iedereen heeft af en toe tijd voor zichzelf nodig. Door af en toe alleen te zijn kun je even rustig nadenken, kun je doen waar je zelf zin in hebt en hoef je met niemand rekening te houden.

Beeld: De Gronding

Share This