4x daarom eet je pompoen!

4x daarom eet je pompoen!

Herfst betekent weer tijd voor de pompoen. Maak er niet alleen soep van of een leuke lantaarn voor je tuin voor Halloween, maar eet de groente ook eens in je curry of geroosterd. Want deze oranje alleskunner is niet alleen lekker, maar ook heel erg gezond!

1. Pompoen bevat veel vezels

Pompoen bevat veel bètacaroteen, calcium, kalium, ijzer, vitamine B en C. Ook bevat pompoen heel veel vezels. Van vezels worden je darmen weer heel erg blij want zij zorgen voor een goede en regelmatige stoelgang. Ook darmparasieten zijn niet blij met pompoen, dus heb je wel eens last van je darmen, aarzel dan niet om deze oranje krachtpatser eens in de keuken in te zetten in welke vorm dan ook.

2. Hallo goed zicht!

In pompoen zit bètacaroteen, net als in wortelen. Bètacaroteen draagt bij aan een goed en gezonde gezichtsvermogen. Een extra reden om eens vaker te koken met de oranje groente als je misschien niet van wortelen houdt. Van bètacaroteen wordt ook wel eens beweerd dat het risico verlagend werkt bij het krijgen van bepaalde soorten kanker als borstanker, longkanker en huidkanker.

3. Goed voor je immuunsysteem

Pompoen bevat veel vitamine C. En  vitamine C zorgt voor weer voor een verbetering van je immuunsysteem. Dus ben je verkouden en voel je je een beetje grieperig? Dan doe je er goed aan een gerecht te eten met pompoen.

4. Voor een stralende huid

Pompoen helpt je huid te herstellen en biedt een natuurlijke bescherming tegen de zon. Ook zouden bepaalde stofjes in de pompoen wonderen doen om littekens te doen vervagen. Het is het proberen waard, al zal je voor hele duidelijk zichtbare resultaten wel iedere dag pompoen moeten eten. Maar dat het een goed gevoel geeft, is zeker!

Share This