Go East! met Stine

Go East! met Stine

Massaal doen we tegenwoordig aan yoga, we hebben wel eens ervaring met accupunctuur gehad en en masse volgen we in onze vrije tijd of voor werk een mindfulness cursus.

Oosterse spirituele praktijken zijn af van hun zweverige associaties, sterker nog, ze zijn hot! Massaal richting we ons richting het Oosten, Go East!

Filosoof Stine Jensen ging op spiritueel onderzoek en werd uiteindelijk yogadocent. Hierover schreef zij het autobiografische Go East. Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit.

Go East!

Go East! is een autobiografisch verslag van Stine Jensen en haar zoektocht door het spirituele (Wilde) Westen en een filosofisch onderzoek naar het ego, goeroes en andere ongemakken. Na jarenlange studie van de westerse filosofie en een werkzaam leven op de universiteit gooit filosoof en schrijfster Stine Jensen door een persoonlijke crisis het roer om. Op zoek naar meer geluk, rust en balans tussen lichaam en geest verkent ze de spirituele wereld en duikt in de wereld van mindfulness, yoga en meditatie. Ze volgt een yoga-opleiding bij een Amerikaanse goeroe, verandert haar eetgewoonten drastisch en mediteert dagelijks. Wordt Stine gelukkiger of niet?

Luxe versus loslaten

Dat laten wij natuurlijk nog even in het midden, maar we kunnen wel verklappen dat Stine inmiddels kundalini yogalerares is. Maar hoe kun je voorbij de trend de ware kracht van de oosterse filosofieën ontdekken en vasthouden? Wat zijn de valkuilen, waar wringt het oosterse denken voor de westerse mens? Hoe combineer je je luxe leven met streven naar onthechting van materieel bezit? En waar komt in een samenleving zonder een hoofdrol voor god de behoefte aan spiritualiteit vandaan? Op deze vragen geeft Stine antwoord in haar persoonlijke verhaal, dat prettig wegleest en tegelijkertijd kritisch, maar ook een open houding heeft.

Bron: Uitgeverij Ambo Anthos

Beeld: Uitgeverij Ambo Anthos

Share This