3x Zo eet je als single gezond en goedkoop

3x Zo eet je als single gezond en goedkoop

Ben jij single en gooi je voor je gevoel ook veel te veel eten weg wat je nog makkelijk had kunnen eten met iets anders? Maar weet je niet hoe? Hoe kun je het beste boodschappen doen voor jezelf ?

Laat je inspireren door onderstaande tips van culinair expert Puck Kerkhoven. Zij verzamelde smaakvolle recepten gebaseerd op de kliekjeskeuken in haar boek Het Nieuwe Kliekjesboek. Veel wereldberoemde klassiekers zijn voortgekomen uit de kliekjeskeuken, bijvoorbeeld Spaanse paella, caesar salad, ravioli, Ierse clam chowder, Indiase curry en nasi goreng.

1. Zorg voor een goede basisvoorraad

Ga voor diepvriesgroenten (denk aan doperwten of spinazie in deelblokjes of tuinbonen, tegenwoordig ook vaak allemaal biologisch te verkrijgen voor goede prijzen!) en denk aan een goedgevuld keukenkastje met rijst, pasta, couscous en andere granen. Ook blikken tomaat zijn een slimme toevoeging, net als blikjes tonijn, peulvruchten, olijfolie, kruiden, gedroogde vruchten en kruiden. Zorg iedere week voor een goede basisvoorraad van groente en fruit dat je lang kunt bewaren.

2. Koop nooit een magnetronmaaltijd

Het kan voelen als een zware last, iedere dag koken voor jezelf als single, maar hoe goed voel je je als je uiteindelijk dat heerlijke bordje voor je op tafel hebt staan? Je kunt ook twee porties koken en de andere helft invriezen voor een ander moment of om mee te nemen naar je werk. Denk eens aan een maaltijdsoep, een curry, een pasta of een lekkere stoofschotel.

3. Gooi niets weg

Heb je nog wat fruit liggen waar je niet vanaf komt? Of net wat kliekjes groente die maar blijven staan! Hallo blender en sapcentrifuge! Hiermee creëer je de heerlijkste sapjes en smoothies van groente en fruit die misschien die net tegen of over de uiterste houdbaarheidsdatum waren. En zo gooi je ook weer minder weg. Ook eieren zijn een welkom wapen in de strijd tegen kliekjes. Wat restjes groente over? Voeg 2-3 eieren toe en je hebt een heerlijke omelet. Zo eet je als single altijd gevarieerd, lekker en gezond.

Bron en beeld: Het Nieuwe Kliekjesboek

 

 

 

Share This