3x superfoods uit eigen keuken

3x superfoods uit eigen keuken

Schreef ik gisteren al dat superfoods echt zo 2014 zijn, we gaan vandaag nog een stapje verder. Natuurlijk heb ik ook wel eens een potje chiazaad gekocht en wat goijbessen in mijn yoghurt gegooid. Maar laten we eerlijk zijn: waarom halen wij overal ter wereld de gekste zaden en vruchten vandaan om door onze smoothie of salade te gooien? We vergeten de ‘gewone’ superfoods die we al jaren eten en die je vaak in huis hebt! Geen dure transportkosten, deze producten zijn vaak goedkoop in aanschaf en zijn super smakelijk! Drie maal superfoods uit eigen keuken dus.

Superfoods uit eigen keuken

Rode bietjes

Rode bietjes zijn een bron van magnesium, kalium, foliumzuur en vezels. Ze verminderen het risico op hartklachten en verbeteren je stofwisseling. Daarnaast kunnen ze helpen je cholesterol onder controle te houden. Rode bietensap kan je sportprestatie bevorderen, maar dan heb je wel een halve liter per dag nodig. Een nadeel van zoveel bietensap is de hoeveelheid nitriet die erin zit. Te veel van dit stofje is niet goed voor je gezondheid. Maar zo nu en dan kiezen voor een lekker gerecht met rode bietjes is zeker goed voor je.

Avocado

Avocado is goed voor je hersenen en je hart, werkt hij bloeddrukverlagend en ondersteund je zicht. Daarnaast werkt avocado ontstekingsremmend en is hij goed voor de ouder wordende huid. Maar vooral is een avocado lekker. Met ei, een beetje spinazie of op een broodje met kip. In een smoothie, samen met wat fruit is de avocado ook niet te versmaden.

Walnoten

Noten zijn heel gezond. En vooral de walnoot. Het schijnt dat mensen die regelmatig noten eten, een lager lichaamsgewicht en een slankere taille hebben.  Walnoten zitten vol met antioxidanten. Walnoten zitten boordevol goede stoffen zoals o.a.: Omega 3 vetten, vitamine E, eiwit, vezels, potassium, vitamine B6, melatonine, koper en zink.

En heb ik je overtuigd? Ga ook voor superfoods uit eigen keuken!

Beeld: Everyone Loves Health

 

Share This