3x Natuurlijke antibiotica uit jouw keukenkastje

3x Natuurlijke antibiotica uit jouw keukenkastje

Met natuurlijke antibiotica verhoog je je weerstand en kun je voorkomen dat je ziek wordt en chemisch geproduceerde medicatie moet gaan slikken. Met deze natuurlijke medicamenten met een net woord, geef je je immuunsysteem een boost: kom maar op met die natuurlijke huismiddeltjes!

Natuurlijke antibiotica

1. Knoflook

Al eeuwenlang zweren mensen bij het gebruik van knoflook als helend middel. In de oudheid werd knoflook gebruikt om ademhalingsstoornissen, kou, hoest en griep te behandelen. Knoflook helpt in de strijd tegen beroertes, hoge bloeddruk, bepaalde vormen van kanker, hartproblemen en het voorkomen van huidinfecties. De stof allicine die in knoflook voorkomt, die werkt als een natuurlijk antibioticum, is hiervoor verantwoordelijk. Dankzij deze stof wordt de immuniteit van het lichaam versterkt en worden vrije radicalen uitgeschakeld, wat de algehele gezondheid ten goede komt.

2. Gember

Al duizenden jaren lang wordt gember gebruikt in de alternatieve geneeswijze. Dit komt omdat de in gember aanwezige stoffen gingerol, shogaol en zingiberene zowel anti- inflammatoir als antibacterieel zijn. Deze stoffen zorgen ervoor dat slijm op natuurlijke wijze verwijdert wordt, wat bijdraagt aan het voorkomen van problemen met de bovenste luchtwegen zoals bij griep, hoest en verkoudheid het geval is. Daarnaast heeft gember ook invloed op de werking van de maag. Regelmatige consumptive van gember vermindert chronische vermoeidheid, bevordert de bloedsomploop, stabiliseert de bloedsuikerspiegel, verbetert de gezondheid van het hart, ondersteunt het immuunsysteem, bestrijdt kanker en is werkzaam als natuurlijke pijnstiller. Wauw! Altijd een stuk gember in huis hebben dus.

3. Honing

Honing wordt al tijdenlang gebruikt als natuurlijke antibioticum en geneesmiddel, zowel bij de behandeling van bepaalde huidaandoeningen als in de strijd tegen andere ziektes. Dit was voornamelijk te danken aan de natuurlijke antivirale, antiseptische, anti-inflammatoire en anti-bacteriële enzymen die de groei van bepaalde bacteriën voorkomen. Let op: je kan niet zomaar iedere honing hiervoor gebruiken, het gaat om de biologische variant. Veel merken mengen natuurlijke honing met kunstmatige stoffen (zonde!). Deze menging van ingrediënten ondermijnen de helende werking van de honing. Dan ben je maar iets duurder uit: uiteindelijk heb je veel meer profijt van een pot biologische honing.

Deze natuurlijke antibiotica heb je bijna altijd wel in huis!

Bron: Wikipedia

Beeld: Goed Gevoel

 

 

Share This