3x goede voornemens voor na je vakantie

3x goede voornemens voor na je vakantie

In de vakantie leef je vaak lekker los en makkelijk. Een wijntje hier, een extra gerecht daar, iedere dag een ijsje, de pondjes vliegen er ongemerkt gemakkelijk bij. Wat zijn goede voornemens voor na je vakantie?

Vaak is het moeilijk om je goede voornemens vol te houden, maar met een beetje wilskracht en aanpassing is het een fluitje van een cent en introduceer jij gezondere leefregels in jouw eigen leven binnen mum van tijd.

Goede voornemens voor na je vakantie

  1. Ik ga meer groenten eten. Op vakantie ga je vaak uit eten en ga je je vaak te buiten aan de heerlijkste vlees- en visgerechten. Niets mis mee, maar probeer vanaf nu dagelijks meer ruimte op je bord in te ruimen voor groenten. Je stoelgang zal regelmatiger en beter worden door veel groenten te eten, ook zijn groenten goed voor je algehele conditie en ook van je huid en haar.
  2. Ik ga meer water drinken. In de vakantie drink je vaak regelmatig een wijntje hier, een biertje daar, een frisje op het terras… maar vaak weinig water. En als we terug zijn van vakantie schiet het er helemaal wel eens bij in. Maar water is het beste dat je kunt drinken. Goed voor je gezondheid en je tanden varen er ook wel bij. En water is ook nog eens de beste budgettip van allemaal.
  3. Ik neem de tijd voor stilte. Op vakantie voel je je vaak een stuk minder gestresst en gehaast. Niets hoeft, alles mag, er is geen wekker die iedere dag afgaat, je rust uit en komt steeds weer dichterbij jezelf zonder alle dagelijkse hectiek van thuis. Alleen al de (gedeeltelijke) afwezigheid van internet, televisie, e-mail en je smartphone geven je meer rust en ruimte. Maak hier thuis ook een gewoonte van door er af en toe even niet te zijn. Neem iedere dag minstens een uur voordat je gaat slapen afstand van alle blauwe schermen om je heen. Je zult beter gaan slapen en uitgerust wakker worden.

 

 

Share This