3x gezond ontbijten met havermout

3x gezond ontbijten met havermout

Havermout is een ideaal ontbijt om je dag mee te starten. Je zit er goed vol van en hebt tot de lunch geen behoefte meer aan een snackje. Zeker in de winter en de herfst is een bakje granen echt een traktatie in de ochtend.

Hoe maak jij jouw favoriete bordje klaar? Vol superfoods, zaden, bessen, noten en fruit ? Of ga jij het liefste voor een bakje ‘good old’ havermout met fruit en iets van een bite? Wij zetten hier drie van onze favorieten variaties op een rij.

Onze absolute favoriet is havermout met amandelmelk en gekarameliseerde appeltjes. Die kunnen wij iedere dag wel eten met deze kou.

Havermout met appel en walnoten

Onze favo! De appel snijd je, met schil en al, in partjes en bak je in een koekenpan op zacht vuur in een klein beetje boter met 2 eetlepels ahornsiroop. De havermout kook je in amandelmelk met een snufje kaneel. De gekarameliseerde appel komt daar bovenop met nog wat walnoten of hazelnoten erbij/ Smullen! De beste manier om je ochtend te starten.

Chocolade en banaan

Dit is smullen! Misschien iets minder geschikt voor iedere dag maar zeker een must. De havermout kook je met chocolade rijstmelk van jouw favoriete merk. Daarop komt een banaan in plakjes, wat raw cacao nibs en hazelnoten als je van noten houdt.

Ontbijtrepen

Heb je al wel eens ontbijtrepen gemaakt? Vries de repen in en je kunt er een hele tijd mee vooruit. Morgen verrassen wij je met het recept voor deze heerlijkheid in de ochtend…

Beeld: Pixabay

Share This