3x blijf positief!

3x blijf positief!

Iedereen heeft er wel eens last van. Stress. Niet kunnen slapen. Gepieker. Continu bezig zijn met negatieve gedachten. Dat is normaal en kan iedereen overkomen.

Maar hoe ga je hiermee om? Hoe versla je een dip en hoe zorg je ervoor dat hij de volgende keer buiten de deur blijft? Met de volgende tips blijf je positief!

Zo blijf je positief

1. Kom in actie

Beginnen jouw hersenen in de ochtend vlak nadat je wakker wordt al op topsnelheid te functioneren, aangedreven door stress, paniek en gedachten? Stap letterlijk uit je hoofd en ga sta eerder op. Zorg ervoor, voordat het hele huis langzaam wakker wordt, je even een half uurtje voor jezelf hebt. Doe een yogasessie van een half uur, of doe een kwartier wat oefeningen en mediteer de resterende tijd. Je treedt letterlijk uit je hoofd en creëert rust voor de rest van de dag? Niet zo’n fan van yoga en meditatie? Ga een half uur wandelen of spring even op de fiets als je in een rustige omgeving woont. Zoek de afleiding in het fysieke en zorg dat je minder bezig bent in je hoofd en met je gedachten.

2. Sta stil bij je gedachten

Gedachten lijken soms ongrijpbaar, maar je kunt ze wel degelijk lezen. Schrijf eens op wat jouw overheersende, negatieve gedachten zijn. Als je ze opschrijft en terugleest, kloppen ze dan wel? Zo nee, maak er dan een positieve zin van en probeer deze als gedachte op te slaan. Je zult zien, je gaat je lekkerder voelen, puur omdat je nu vanuit het positieve denkt. Het glas is echt half vol!

3. Geef jezelf een schouderklopje

Wat ook goed helpt is om een positieve gedachte op te schrijven en op een plekje te hangen waar je hem vaak tegenkomt. Op de koelkast bijvoorbeeld. Of in je kledingkamer. Of op je nachtkastje. Kijk ernaar en spreek hem hardop uit, iedere keer als je het briefje tegenkomt. Vroeg of laat neemt je brein deze positieve gedachte aan en kijk je veel optimistischer naar jezelf. Als laatste: geef jezelf iedere dag een compliment, met bijbehorend schouderklopje. Dit klinkt imbeciel, maar probeer het eens een week uit en sta versteld van jezelf. Kijk positief naar het leven.

Beeld: “Keks” by visualpanic from Barcelona, Catalunya – pep sala:el que senties per nadal. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

 

Share This