3 tips voor een introverte leefstijl

3  tips voor een introverte leefstijl

Een derde van de Nederlandse bevolking is introvert en vaak wordt dat gezien als een zwakte. Je hoeft er maar een boek op open te slaan en de tips voor een introverte persoon komen vaak niet veel verder dan hoe je goed kunt werken en hoe je tijd inruimt voor jezelf.

Maar waarom zien wij een introverte persoon altijd als de zwakkere variant van zijn extraverte broer? Dat is zonde! Een introverte leefstijl zou voor veel mensen erg goed zijn, misschien zelfs nog wel beter voor de extraverte persoon. Lees meer hoe je een introverte leefstijl omarmt.

Zo creëer je een introverte leefstijl

1 Een plek voor jou alleen

Introverte personen hebben behoefte aan een plek voor hun alleen. Waar niet iedereen zomaar in en uitloopt en waar je echt even tot je zinnen kunt komen. Heb je een gezin? Benut dan de vrije uurtjes dat de kinderen op bed liggen of op school zijn en je man aan het werken is. Thuis werken is voor een introvert ook heerlijk: geen externe prikkels die je de hele dag vermoeien. Probeer het eens een dagje.

2 Neem de tijd voor niets

Neem dagelijks de tijd om even bij te tanken. Even een kwartiertje wandelen, de telefoon een half uur uit, heel belangrijk voor een introvert persoon. Denk ook eens aan activiteiten als meditatie, mindfulness en ontspanningsoefeningen. Lekker in het bos wandelen, maar ook koken zijn fijne activiteiten om te doen als je tot rust wilt komen.

3 Ga voor de juiste vriendenkring

Hou jij van echte gesprekken? Probeer eens te kijken hoe het zit in jouw vriendenkring. Heb je veel oppervlakkige contacten? Maar heb je meer behoefte aan diepgang? Dan ga je wellicht anders kijken naar je vriendengroep. Misschien merk je tijdens dit onderzoekje ook wel dat er veel ‘vrienden’ in je groepje zitten die je juist meer energie kosten dan dat ze je opleveren. Neem deze relaties eens onder de loep en kijk wat ze nog voor jou waard zijn.

Inspiratie: Live Wise

Beeld: Wikimedia Commons

Share This